Mijn loopbaan in bloggen

Toen ik ongeveer 11 was, kregen we langzaam aan te maken met internet. Weet je nog? Als je op internet wilde, moest je inbellen via de telefoonlijn. Van me ouders mocht ik absoluut niet te lang op het internet want stel je voor dat iemand ons moest bereiken..
Hopeloos was het, als de internet verbinding eindelijk tot stand was gekomen, en de pagina eindelijk geladen was, moest ik er alweer af. Om nog maar niet te spreken over de kosten van het internet.
Gelukkig ging de internet revolutie als een speer. Het werd sneller, goedkoper en het hoefde niet meer over de telefoonlijn te gaan.

Weet je nog? Als je op internet wilde moest je inbellen via de telefoonlijn.

Toen ik naar de middelbare school kreeg ik mijn eigen pc. Hiervoor had ik zelf verjaardagsgeld gespaard en ‘heitjes voor karweitjes’ gedaan tijdens de zomervakantie.
MSN was toen ook razend populair, zodra ik thuis van school kwam, ging de pc aan en zette ik mijn msn icoontje op afwezig, ook al zat ik gewoon op de pc te surfen.
Ik maakte een cu2 pagina aan, een soort profielwebsite (voorganger van hyves en facebook). Nu volgens mij veranderd in een datingsite :/

Zodra ik thuis van school kwam, ging de pc aan en zette ik mijn msn icoontje op afwezig, ook al zat ik gewoon op de pc te surfen.

Met de cu2 pagina kon je je eigen pagina opmaken met beperkte bb code. Ook al was de codering erg beperkt, er waren mensen bij die de mooiste creaties konden maken met hun profielpagina’s. Dat wilde ik ook!
Ik begon me te verdiepen in paint shop pro. want paint was toch wel echt iets voor sukkels.
van paint shop pro ging het een stapje verder naar photoshop. Alle progamma’s waren natuurlijk illegaal verkregen, want geld voor zo’n duur bewerkings progamma heb je als brugklasser natuurlijk niet. De ”’14 days trial’ progamma’s werden geínstalleerd en de serial codes werden verkregen via via.

Alle progamma’s waren natuurlijk illegaal verkregen, want geld voor zo’n duur bewerkings progamma heb je als brugklasser natuurlijk niet.

Maar met een mooi photoshop design alleen had je nog geen mooie website, hier was html voor nodig. De volgende stap was dus html leren. Ook dit weer via het wereld wijde web, tutorials volgen, knippen, plakken noem het maar op. dagen, weken, maanden en zelfs jaren was ik hiermee bezig.
Alle vrije tijd die ik had (me huiswerk werd helaas vaak op de 2e plaats gezet) was ik bezig met het leren van html en photoshop.

Via cu2 was ik in contact gekomen met andere meiden die dezelfde interesse in codering en design hadden als ik. Alhoewel we elkaar nog nooit in het echt hadden ontmoet voelde het als beste vriendinnen voor me. Helaas zijn we later het contact met elkaar kwijt geraakt.

Alhoewel we elkaar nog nooit in het echt hadden ontmoet voelde het als beste vriendinnen voor me.

Van cu2 gingen we naar subdomein hosting vragen bij meiden die een eigen domeinnaam en webhosting hadden. Om zo onze html en photoshop skills in actie te brengen. Ik weet nog goed dat mijn eerste layout met photoshop van Lord of the Rings, Gollum gemaakt was. Rare keuze achteraf, maargoed ik kon mijn creativiteit kwijt. Elke week of om de twee weken, werd de lay out van onze websites veranderd. We daagden elkaar echt een beetje uit op die manier.

Van subdomein hosting werd het tijd voor een eigen domeinnaam, .nl domeinnamen waren best prijzig nog. Maar domein extensies zoals .net of .org waren best goedkoop en dus kocht ik een .org domeinnaam. worth-it.org heette mijn eerste domeinnaam.
Ik verdiende zelfs een zakcentje bij met het maken van lay outs voor andere mensen, zo kon ik mijn eigen webhosting en domeinnaam betalen.

Vanuit mijn eigen webhosting en domeinnaam, maakte ik forums, tutorial pagina’s en maakte ik websites met behulp van cms (control managment systems) scripts zoals: wordpress.

Ik verdiende zelfs een zakcentje bij met het maken van lay outs voor andere mensen en zo kon ik mijn eigen webhosting en domeinnaam betalen.

Het verbaasd me trouwens dat wordpress nog steeds één van de weinige aspecten is die nu nog steeds gebruikt wordt. WordPress gaat wat dat betreft echt met de tijd mee.
Ik heb het even opgezocht maar wordpress bestaat al vanaf 2003. toen was ik: 16 jaar. Ik ken wordpress dus al de helft van mijn leven LOL. Internet is zo snel veranderd, zoiezo de technologie rondom internet is zo ontzettend hard gegaan.

WordPress bestaat al vanaf 2003.

Na een tijdje kreeg ik echt te weinig tijd om mijn website bij te houden en liet ik het een beetje versloffen. Wel bleef ik mij altijd inlezen en up to date houden van de ontwikkelingen in codering. Uiteraard werd het gebruik van mobiele telefoons en tablets ook een uitdaging bij het maken van websites. Ik heb zelfs voor de grap een keer een webshop van de grond af aan gebouwd, dus niet met wordpress of woocommerce of andere open source hulpmiddelen, maar echt van de grond af aan met eigen php en mysql codering, ik heb dit helaas nooit helemaal af kunnen krijgen. Ik vond het alleen al leuk om er mee bezig te zijn en om ervan te leren.
Als je niet bekend bent met het maken van websites, zul je met de termen die ik allemaal de lucht in smijt, niet echt wegwijs worden, sorry daarvoor!

Nu zul je wel denken. Heeft het nog wel zin om in 2019 een blog te starten? Zijn er niet al honderden? Wat in vredesnaam moet zij met een blog? Waarom heeft ze überhaupt een blog?
Sommige vragen kan ik beantwoorden, sommige niet. Wel weet ik dat ik deze blog ben begonnen voor mezelf. Ik vind het heerlijk om andere mama blogs te lezen en omdat ik zelf al vanaf dat ik 13 jaar oud websites maak is dit echt iets wat vertrouwd voelt

Heeft het nog wel zin om in 2019 een blog te starten?

Ik moet je wel eerlijk bekennen dat ik niet op de hoogte was van de hele privacy en cookies wetgeving. Daar moest ik me wel even goed over inlezen. Ook de komst van social media zoals facebook en instagram heb ik nooit echt doelbewust gebruik van gemaakt in de vorm van marketingtool. Duizenden volgers heb ik nooit gehad. Dus dat is wel weer leuk dat ik daar een uitdaging in kan zoeken.

Ik moet je wel eerlijk bekennen dat ik niet op de hoogte was van de hele privacy en cookies wetgeving.

Nu ik zelf mama ben vind ik het fijn om weer een eigen plekje op het web te hebben om mijn eigen verhaal te vertellen. Want moeder zijn is echt voor iedereen anders. de verwachting en de realiteit lagen bij mij heel erg uit elkaar. Op mijn blog kan ik weer lekker me ei kwijt en kan ik misschien ook me creativiteit er weer lekker op los gooien! I feel young again 🙂 !

I feel young again 🙂 !

Hebben jullie al deze internet veranderingen ook net als mij zo meegemaakt? Ik ben benieuwd hoe jullie hier tegen aan kijken. Of heb je zelf ook een blog? Ik hoor graag van jullie!

Leave a Comment