6 leuke baby herinneringen

“Vergeet niet te genieten voordat je het weet zijn ze 18” deze zin heb je vast al heel vaak gehoord. Ik in ieder geval wel. Maar het is waar, hoewel ik vond dat de eerste 2 maanden voorbij kropen, keek ik al heel snel uit naar grote mijlpalen zoals kruipen, praten etc. Achteraf was dat helemaal niet nodig. De tijd vliegt voorbij! Met deze 6 tips weet je in ieder geval zeker dat je leuke baby herinneringen van je kindje hebt.

Nu vind ik het wel jammer dat ik vergeten ben sommige dingen vast te leggen voor later. Ik heb altijd gezegd dat ik maar 1 kind wilde dus een herkansing voor mij zit er niet in. Maar misschien kan ik jou wel nog die tips meegeven, of heb je alvast een idee voor een cadeau voor een aanstaande moeder of misschien ben jij zelf wel die aanstaande moeder;-)

1. Milestone kaarten

De milestone kaarten ofwel mijlpaal kaarten, heb je in veel verschillende uitvoeringen. Bijvoorbeeld kaarten met daarop “ik rol voor het eerst om”, of “mijn eerste tandje” degene waar ik op doel zijn de kaarten met daarop “Ik ben zoveel weken oud” gedrukt. Wij zijn bij Tony helaas pas begonnen toen hij 3 maanden was. (Spijt!) De kaarten kregen wij van onze kraamhulp. Ook kwam ik er bij 5 maanden pas achter dat de kaarten maar tot 6 maanden gingen, terwijl ik liever had gehad dat ze tot een jaar liepen. Helaas kan ik de foto’s niet opnieuw schieten en dus moet ik voor de andere 6 maanden iets anders verzinnen.

Het is leuk om de foto’s te schieten op een vaste locatie. Ik heb voor de bank gekozen met een knuffel. Zodat je kan zien hoe hij is gegroeid ten opzichte van de knuffel.

Voorbeelden van milestone kaarten:

2. Mijlpaal deken

Maar je hebt voor de mijlpaal foto’s veel verschillende ideeën, je kan bijvoorbeeld ook een kleed kopen met daarop de maanden. Of voor elke maand een T-shirt laten drukken met daarop de desbetreffende cijfer van de maand.
Ik heb toevallig een heel pinterest bord gemaakt met leuke ideeën en inspiratie.
Klik hier voor mijn pinterest bord.

Voorbeelden van mijlpaaldekens:

3. Zwangerschaps fotoshoot

Persoonlijk vond ik een zwangerschaps fotoshoot niet helemaal mijn ding en heb ik dat ook niet gedaan. Ik heb daar achteraf ook geen spijt van gehad. Hoewel ik het idee ervan wel kan waarderen en het voor andere soon to be mama’s juist wel een hele fijne herinnering is. Gelukkig heb ik best veel “buik” selfies waar ik op terug kan kijken en wat ik regelmatig nog eens doe. Dus als je net als in mijn geval niet zo’n fotoshoot wil laten doen, adviseer ik je wel zoveel mogelijk andere foto’s te maken van je zwanger zijn periode.

4. New born shoot

Waar ik wel veel spijt van heb is dat ik geen newborn shoot heb laten maken van ons kleine ventje. Weet je wel van die schattige ini-mini baby’s die in een gebreid of gehaakt broekje en mutsje in een emmer liggen ofzoiets. Gelukkig kon ik wel met mijn schoonmoeder mee met een fotoshoot toen Tony 2 maanden oud was. Maar een echte newborn shoot, ja daar heb ik wel spijt van.

5. Een foto scrapbook maken

Zoiezo is het geen slecht idee om gewoon heel veel foto’s te maken. Soms heb ik wel is het idee dat ik mensen lastig val met de foto’s op mijn social media, maar ach ik ben gewoon apetrots.

Digitale fotoalbums zijn natuurlijk hartstikke handig en zeer zeker ook mooi, maar ik heb ervoor gekozen een ouderwets “scrapboek” te maken. Eentje waar ik mijn afgedrukte foto’s in heb geplakt met daarbij wat korte en lange tekstjes.

Klik hier voor het Hema plakboek die ik heb.

Om foto’s te maken heb je natuurlijk wel een camera nodig. Een telefoon met camera voldoet al, aangezien je deze vaak het snelste bij de hand heb.

Wil je toch wat professionelere foto’s is het een idee een goede spiegelreflex of systeem camera te kopen. Let er wel op dat het nogal wat tijd vergt om deze eerst goed in te stellen voordat je een foto schiet en vaak is dan het “moment supreme” al voorbij.

6. Een (dag)boekje bijhouden.

Ik las deze tip eens op een andere mama blog (ik kan me niet meer herinneren welke sorry!) maar het is wel erg leuk als je een soort van dagboekje bijhoud, waarin je speciale momenten of gewoon alledaagse dingen voor je kleintje in kan schrijven. Zodat je deze later als hij of zij groter is kan laten lezen. Natuurlijk is het ook gewoon heel leuk om zelf eens terug te lezen.

Heb jij nog leuke ideeën om herinneringen te bewaren? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in een reactie hieronder.

Heb je trouwens mijn bevallingsverhaal gelezen? Klik hier voor de pagina.

Leave a Comment