Veel gestelde vragen

Zoet Leven

Zoet Leven is een webwinkel vol met vintage interieur items. Alle items zijn tweedehands en komen vooral uit je de jaren 50/60/70 ook wel mid-century genoemd.
De meeste items zijn zo uniek dat ik er vaak maar 1 van op voorraad heb. Zo weet je dus dat je echt iets unieks in huis hebt.

Naast mijn webwinkel ben ik ook actief op Instagram en Facebook
Hierop plaats ik (bijna) dagelijkse updates met mijn nieuwste vondsten of mijn tripjes door heel Nederland en soms daarbuiten.
Ook deel ik “behind the scènes” beelden op mijn youtube kanaal.

Ik ben in de zomer van 2020 begonnen met Zoet Leven door het verkopen van mijn vondsten via Instagram, Facebook en Marktplaats. Maar ik merkte al snel dat ik een eigen platform mistte en daarom besloot ik mijn eigen webwinkel te starten. Deze is na veel ontwikkelen en creëren in 2021 online gekomen.

Alle meubels en woonaccessoires zijn tweedehands. Dit betekend dat dit vaak al een lang leven heeft gehad voordat het op mijn webshop is gekomen. Sommige items hebben veel gebruikerssporen andere weinig tot geen.
Bij elk artikel kun je bij de omschrijving lezen wat de conditie van het product is. Ook door de duidelijke foto’s kun je zien wat de conditie van het product is.
Mocht je toch twijfelen aan de conditie van een item, dan kun je altijd eerst even langskomen in de loods (alleen op afspraak) om het product in het echt te bekijken voordat je over gaat tot aankoop.

In mijn webwinkel staat een groot deel van mijn aanbod. Zie je een item die je wilt hebben dan kun je deze direct toevoegen aan je winkelmandje. Heb je de hele webwinkel bekeken en ben je klaar met winkelen? Dan kun je via je winkelmandje eenvoudig kiezen hoe je je bestelling wilt laten verzenden/ophalen of bezorgen.
Nadat je al je verzend gegevens hebt ingevuld wordt je via het afrekensysteem direct doorgestuurd naar de betaling. Is je betaling gelukt?! Dan ben je de gelukkige nieuwe eigenaar van jouw gekozen item(s).

Mocht je meer informatie willen over het betalen, verzenden of afhalen en bezorgen? Kijk dan even bij de kopjes “Betalen”, “Verzenden” en/of  “Afhalen en bezorgen”.

Natuurlijk kan dat!
Als je mij een berichtje wilt sturen via het contact formulier of via een privebericht op instagram dan kunnen we samen even een afspraak maken om een item(s) in de loods te bekijken.

Contact

Heb je een vraag, opmerking of een suggestie of misschien heb jij wel een uniek item in huis die je graag zou willen verkopen aan mij. Of bent u een woning aan het ontruimen en zou u graag een taxatie van spullen willen ontvangen? Twijfel dan niet om contact met mij op te nemen.

Contact op nemen met mij kan via:

Het contact formulier.
Email: diane@zoetleven.nl
Telefoon: 06 53 44 64 80 (ook whatsapp)
Of via een privé berichtje op instagram: @ zoetlevenvintage

Mocht je intresse in een item hebben en deze eerst in het echt willen zien? Of wil je gewoon even mijn schatten komen bewonderen?
Maak dan even een afspraak door middel van:
Het contact formulier.
Email: diane@zoetleven.nl
Telefoon: 06 53 44 64 80 (ook whatsapp)
Of via een privé berichtje op instagram: @ zoetlevenvintage

De loods is namelijk alleen open op afspraak.

Het adres van de loods is:
Karweistraat 1
Nieuw-Beijerland.
(Let op geen postadres)

Betalen

U kunt gemakkelijk en veilig betalen via iDeal en bancontact.
Alle betalingen worden afgehandeld door Mollie Payments.
Bij het kopen van items in de showroom is het ook mogelijk om per tikkie te betalen.

Nee, dit is niet mogelijk.

Nee, de betalingen via iDeal en Bancontact zijn gratis.

Verzenden

Of het mogelijk is om een bestelling te verzenden hangt af van de items die er besteld zijn. Op de webwinkel staat bij deze items beschreven of het mogelijk is om te verzenden.

Let op! De verzendkosten en de verzend risico’s zijn volledig voor jou rekening.

Normaal gesproken breng ik verzendingen binnen 48 uur naar het Post NL pakketpunt, afhankelijk van Post NL wordt je pakketje dan binnen 1 a 2 werkdagen bij je thuisbezorgd.

Wil je je bestelling door Homerr laten verzenden kan dit 5 tot 10 werkdagen duren. voor meer informatie over hun levertijden verwijs ik je door naar de website: Homerr

Voor verzendingen hanteer ik de actuele Post NL tarieven.

Het is op aanvraag ook mogelijk om kleine bestellingen via Homerr te verzenden. (prijzen zijn lager maar de levertijd langer).

Bij grote en/of breekbare items gaat mijn voorkeur uit naar het afhalen of laten bezorgen.
De items die niet verzonden kunnen worden staan aangegeven in de webwinkel. Bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het item op te halen (gratis) of te laten bezorgen (tegen vergoeding).

Let op! aan het bezorgen zijn extra kosten verbonden!

Afhalen en Bezorgen

Uiteraard is het mogelijk om jouw bestelling op te halen. Bij het afrekenen van uw bestelling kunt u kiezen voor “ophalen”. Ik zoek dan contact met je op om samen een afspraak te maken. Uiteraard zijn er geen extra kosten verbonden aan het ophalen van jouw bestelling.

(Let op: je kunt je bestelling tot maximaal 2 weken na besteldatum ophalen.)

Het ophalen van je bestelling kan (alleen op afspraak) in onze loods.
Onze loods is gevestigd op de Karweistraat 1, 3264 XV Nieuw-Beijerland (geen postadres).

 

Tijdens de lockdown bied ik gratis bezorging aan in de gehele Hoeksche Waard, Barendrecht, Rhoon, Poortugaal, Hoogvliet, Spijkenisse en Rotterdam. Kies bij het afrekenen voor de gratis bezorging en ik neem z.s.m. contact met je op om een bezorg afspraak te maken.
Let op! Bezorgen gaat altijd in overleg en (normaal gesproken) binnen 5 werkdagen.

Is er geen mogelijkheid om je bestelling op te halen of te laten verzenden dan kan je ervoor kiezen om het te laten bezorgen.
Hier reken ik wel extra kosten voor:
0 – 10 km en/of binnen de Hoeksche Waard: Gratis!
11 – 50 km: € 35,-
50 – 100 km: € 45,-
Voor afstanden boven de 100 km kunt u me even een persoonlijk berichtje sturen.

Actie!! Gratis bezorging: Tijdens de lockdown bied ik gratis bezorging aan in de gehele Hoeksche Waard, Barendrecht, Rhoon, Poortugaal, Hoogvliet, Spijkenisse en Rotterdam. Kies bij het afrekenen voor de gratis bezorging, en ik neem z.s.m. contact met je op om een bezorg afspraak te maken. Let op! Bezorgen gaat altijd in overleg en (normaal gesproken) binnen 5 werkdagen.

Retourneren

Natuurlijk kan dat! Tot 14 dagen nadat je het hebt gekocht, kun je het product bij me terugbrengen of terugsturen. Je krijgt je aankoop bedrag volledig retour* mits het artikel in de staat is zoals je het bij me hebt gekocht en niet mogelijk bij beschadiging door verzending (verzending en retour-verzending is op risico van koper).

*Zoet Leven behoudt het recht om retouren te weigeren of om slechts een gedeelte van het bedrag te vergoeden indien het vermoeden bestaat dat de producten door de klant of derden zijn gebruikt of beschadigd.

Auteursrecht

Alle teksten en foto’s op Zoet Leven zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan om foto’s te kopiëren of te verspreiden zonder naamsvermelding (Zoet Leven) én link naar mijn webwinkel (www.zoetleven.nl).
Elke andere vorm van gebruik van teksten en foto’s is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van mij.

Wil je een van mijn foto’s gebruiken in een artikel, collage, verwijzing of als ander beeldmateriaal stuur mij dan gerust even een berichtje via het contact formulier ik sta vrijwel altijd open voor een (betaalde of onbetaalde) samenwerking.

Privacy en Algemene Voorwaarden

Al je persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt voor een correcte afhandeling van je bestelling. Je gegevens zullen nooit worden verstrekt aan derden.
Voor meer informatie over privacy verwijs ik je graag door naar de pagina: Privacy Verklaring

Je kunt de algemene voorwaarden hier lezen en downloaden: Algemene Voorwaarden